Bikeoholic besökte cykelmässornas cykelmässa Fahrradschau i Berlin första helgen i mars. Tre dagar av Berlin Bicycle Week och vi fyllde på med sol, inspiration, nya vänner och litervis med tysk öl.

2017 års nyheter från Cinelli

Cinelli 2017

Cinelli kan vi ju aldrig riktigt få nog av. I år har de satsat stenhårt på stål – Nemo Tig är i stål och även bancykeln Vigorelli är nu i stål mot som tidigare i aluminium. En annan skön nyhet för i år är deras landsvägscykel Superstar som har fått en helt egendesignad och förbättrad geometri från deras tidigare landsvägscyklar. Den kommer i två varianter, med vanlig broms eller skivbroms (en variant som då även tar lite bredare däck). Såklart i kolfiber.

Cinelli Vigorelli stålram

Cinelli Vigorelli

Cinelli Superstar 2017

Cinelli Superstar eller Superstar disc.

Supercoola Ride with Wolves

Ride with Wolves

Ester från innovativa klädmärket Ride with Wolves var en av dem vi såg mest fram emot att träffa. Kläderna är en kollektion pendlingskläder med reflekterande tryck. Rättvisa kläder som dessutom ser fantastiska ut. Snart kan du även köpa dem hos oss.

Årets trender

Festka – svincoola och svindyra cyklar. Den här ramen tillverkad av återvunna nespresso-kapslar.

Cykelväskor gör cykeln mer användningsbar

Cykelväskor i olika modeller och former som används för att cykla långt syntes överallt. Ramväskor, packa under sadeln och vid styret.

Dessutom verkar träcyklar vara de nya bambucyklarna. (2016 var bambu-cykeln ny och fräsch) Man kan undra hur många av dem som kommer finnas kvar nästa år?

Stop racism – start raceism!

Rad Race – last woman standing

Lördagkvällen spenderades självklart på Rad Race ”Last person standing”, löjligt coola fixie-lopp som körs på en go-cartbana i Kreutzberg. Förenklat förklarat så skickas den ut som kommer sist över mållinjen vid varje varv tills det är en person kvar som vinner hela tävlingen. Inte en endaste broms eller växel i sikte. Får du chansen borde du passa på, det är både inspirerande och en kul utekväll.

8bar Bikes Showroom i Kreutzberg

8bar Bikes i Kreutzberg Berlin

Innan vi åkte hem hann vi med ett besök på 8Bar Bikes showroom i Kreutzberg. Det ligger lite avsides men är värt ett besök om man är intresserad av att titta närmare på deras snygga ramar och cyklar. De har även en del kläder och snygga accessoarer.

8bar Bikes är en snygg cykelbutik i Berlin

Eftersom vi är officiella återförsäljare så du kan självklart beställa 8bar Bikes hos oss.

En fantastisk Berlin-helg

Berlin Fahrradschau 2017

Vi längtar redan till nästa år!

Följ Bikeoholic på Instagram!

Instagram has returned invalid data.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.