Visar alla 18 resultat

Cineli italienska cyklar – köp Cinelli hos Bikeohollic

Cinelli ÄR italiensk cykelkärlek

Cinelli är ett klassiskt italienskt cykelvarumärke som grundades i Milano 1948 av den framgångsrike landsvägscyklisten Cino. Vi älskar dem eftersom de har en alldeles speciell känsla och unik kombination av design, mode och genuint cykelhantverk. Det är helt enkelt förklarat italiensk cykelkärlek när den är som bäst. I fabriken och huvudkontoret utanför Milano bedriver man fortfarande en stor del av cykelproduktionen. Hos Columbus Tubing som ligger vägg i vägg tillverkas stålrör som används till deras och många andras grymma stålcyklar. För att ”steel is real!”

Cykelhantverk med unik känsla för detaljer

Sedan 1978 är det presidenten Antonio Colombo som står bakom Cinellis framgångar, och de har under de senaste åren utvecklat en rad både cyklar och andra produkter som blivit smått legendariska. Till exempel Cinelli Zydeco King häromåret som revolutionerade gravelcyklingen.

Varumärket är mycket förknippat med fixie-scenen genom sitt lag Team Chrome. Ett lag som skördat många framgångar exempelvis på olika Crit-race runt om i världen.  De är ledande som producenter av världens snyggaste både racer- och gravelcyklar, komponenter, cykelkläder och accessoarer. Bikeoholic är återförsäljare för Cinelli i Sverige och alla deras cyklar och produkter. Kontakta oss om du vill veta mer eller om det är något specifikt du söker. Cinelli är unika och passionerade tillverkare av cyklar och därför säljer vi dem med extra stolthet.