PRESSMEDDELANDE MARS 2018

Den 10 mars öppnade en ny butik i centrala Klintehamn, en året runt-butik på Donnersgatan 6A. Samtidigt startas en unik cykeluthyrning!
För många klintebor är Donnersgatan 6A en bekant adress, under många år var det här Sparbanken höll till. Nu blir det gamla bankvalvet förvaring för dyra racercyklar.

Bikeoholic startade som webbutik för tre år sedan och har under sommar-månaderna haft en fysisk butik på Södra Kustvägen i Klintehamn. Nu väljer makarna Lovisa och Jonas Moberg, som ligger bakom varumärket, att starta året runt-butik i Sparbankens gamla lokal.

Den 100 kvadratmeter stora lokalen gör att Bikeoholic kan bredda sitt sortiment, från att tidigare enbart ha riktat in sig på racercykeln och allt som hänger ihop med den. Nu märks ett ökat fokus på bikepacking, mountainbike och friluftsliv.Flera nya leverantörer har knutits till företaget, bland annat de trendiga svenska varumärkena Void och YMR Track Club, som tillverkar cykelkläder respektive träningskläder.

Biostolar Bikeoholic – rad ett

Bikeoholic tar även ett litet kliv mot att bli en mer konventionell cykelbutik genom att erbjuda till exempel däck och slangar samt service för alla typer av cyklar.

Framför allt vill Jonas och Lovisa Moberg att butiken ska bli en mötesplats, precis som den gamla lokalen blev. Den nya butiken kommer att innehålla en loungedel och en uteservering, där det finns möjlighet att köpa kaffe och dricka.
”Vi vill att Bikeoholic även i fortsättningen ska vara en skön plats att hänga på, med vänskapligt cykelsnack och bra service, ett ställe där alla känner sig välkomna”, säger Jonas Moberg.

Jonas Moberg minns hur han för tre år sedan besökte Sparbankens lokaler för att diskutera Bikeholics finansiering.
”Det visar hur omvärlden förändras. Den gamla tidens banklokal finns knappt längre, nu är det en smal och modern verksamhet som vår som flyttar in”, säger han.


Köpmansdisk Bikeoholic cykelbutik Gotland

Han och Lovisa är glada och stolta över att med sin nya butik kunna bidra till ortens utveckling. För säkerhets skull har de tagit med sig minnen från äldre tiders Klintehamn till den nya butiken. Den långa köpmansdisken i Bikeoholics nyöppnade butik kommer från den gamla järnaffären. Annan inredning har förvärvats från bland annat den gamla klädbutiken.
”Det är best of Klinte, kan man säga”, säger Lovisa Moberg.

Inför cykelsäsongen 2018 har Bikeoholic ingått ett unikt avtal med anrika cykeltillverkaren BMC, som innebär att det kommer att gå att hyra företagets cyklar i Klintehamn. Detta är en stor nyhet i Cykelsverige, eftersom det gör Bikeoholic till den enda uthyraren av BMC-cyklar i landet.

”Vi ser att det finns många som vill komma och cykla på bra cyklar. Vår målgrupp är en annan än den vanliga turisten, den som är mer specialiserad på racer och mountainbike”, säger Lovisa Moberg.

”Jag ser oss som ett komplement till andra cykeluthyrare, jag skulle gärna se att vi samarbetar på något sätt”, säger Lovisa Moberg.
Den trendkänsliga cykelpubliken har tagit Bikeholic till sitt hjärta.
”Jag tror de känner att även vi är passionerade, att vi har fingertoppskänsla och att vår satsning är helhjärtad”, säger Lovisa Moberg.
”Den enda anledningen till att vi gör det här är ju att vi gillar det själva. Vi fyller såklart ett behov och vi adderar en service till gotlänningar och turister, men i grund och botten gör vi det här enbart för att vi älskar cykling”, säger Lovisa Moberg.

Följ Bikeoholic på Instagram!

2 tankar om “Bikeoholic storsatsar i Klintehamn

 1. Lotta Nordin says:

  Hej!
  Skulle vilja cykla landsväg på Gotland under v 30. Finns det något bra boende till vettigt pris i era trakter? Tänker släpa med mig min racer och åka kommunalt. Är social och engagerad i cykelklubb.

  • admin says:

   Hej Lotta, VI Tipsar gärna om både Warfsholm Pensionat, Björkhaga Strandby eller Djupvik Hotell här i närheten. Annars är vandrarhem troligtvis ett mer prisvärt alternativ, finns Hejde Vandrarhem ca. 10 min från Klintehamn. Eller så får du ta tält med och hoppas på fint väder!

   Hälsningar Lovisa / Bikeoholic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.