Cykla med packning

Det gäller att ha med sig lagom mycket saker som du på ett säkert och smidigt sätt fäster på cykeln. Kläder efter väder, och sist men inte minst – en cykel som är redo för uppdraget.

Topp tre tipsen för bike packing

1. Rätt cykel

En cykel som har fästen för racks och väskor är perfekt. Den bör vara bekväm att cykla på under en längre tid, vara stabil och hållbar över tid. 

2. Smarta cykelväskor

Packa rätt och smart i väskor som helst är både vattentäta och lätta att packa i och ur. Tänk igenom vad du behöver ha lätt tillgängligt. 

3. Kläder efter väder

Gärna både regnsäkert, bekvämt och lätt att packa upp och ner när temperaturen skiftar.

Perfekta cyklarna för bike packing/touring:

En bra touringcykel kan ta dig och din packning hela jorden runt. Trampa får du dock göra själv. Geometrin ska vara anpassad för långfärdscykling/trekking. Touringcyklar ska vara stabila, hållbara och passa för att montera på packväskor. Med fördel är ramen tillverkad i stål som är hållbart och kan lagas över hela världen.

Cykelväskor och racks

Cykelväskor är väskor anpassade för just cykling och det finns en uppsjö av olika varianter tillverkade för olika syften, till exempel för cykelpendling och för långresor eller mindre varianter för nödvändiga saker ha ha med sig under den lilla träningsturen. Restrap tillverkar sina cykelväskor på plats i England och de är både vattentäta och extremt hållbara. 

Flexibla cykelkläder

Kläder som håller att cykla långt med! Cykelbyxor är såklart att rekommendera till den längre turen. Tänk på att hålla värmen i lager-på-lager och var förberedd för att vädret kan vända och utsätta dig för både regn och vind. 

Annat bra-att-ha för äventyret